کلاس بازآموزی احیای قلبی ریوی ( CPR) برای همکاران در اتاق عمل و گفت و گوی دوستانه با ریاست محترم بیمارستان آیت الله طالقانی

به گزارش روابط عمومی  بیمارستان ، دوره آموزشی احیا قلبی ریوی (CPR)  ) برای پرسنل اتاق عمل ، به همت سرپرستار محترم اتاق عمل در روز دوشنبه 4 دی ماه  برگزار شد.

 جناب آقای محسن دکتر آرین نیک استادیار بیهوشی و مراقبت های ویژه، در زمینه آموزش احیای قلبی ، ریوی بیان داشت : احیای قلبی ریوی یا Cardio Pulmonary Resuscitation که به اختصار CPR هم نامیده می شود، مجموعه ای از اقدامات است که توسط افراد آگاه و حاضر در محل حادثه برای بازگرداندن اعمال دو عضو بسیار مهم و حیاتی یعنی قلب و ریه و رساندن خون و اکسیژن به مغز برای جلوگیری از آسیب مغزی، انجام می شود.

 

 

امروزه احیای قلبی ریوی را به دو صورت اقدامات پایه ای حمایت از حیاتBLS   و اقدامات پیشرفته حمایت از حیات  ACLS انجام می دهند. CPR پایه را می توان بدون هیچ وسیله اضافه و با دستان خالی هم انجام داد. انجام صحیح و به موقع این روش، می تواند باعث نجات جان انسانهای زیادی از مرگ حتمی شود. در مورد CPR پیشرفته اقدامات تخصصی تری نظیر مراقبت از راه هوایی و دارودرمانی حین CPR انجام می شود.

 

 

 زمانی که مصدوم دچار ایست قلبی شده باشد. البته ایست قلبی علت های مختلفی دارد. از جمله بیماری های قلبی، بیماری های تنفسی، انسداد راه هوایی، مسمومیت با داروها، مسمومیت با مواد مخدر، برق گرفتگی، غرق شدگی، سرمازدگی های شدید و غیره. در واقع باید بگویم زمانی که فعالیت عضله قلب متوقف می شود، خون رسانی به قسمت های مختلف بدن از جمله مغز متوقف می شود. با هر دقیقه تاخیر در شروع عملیات احیا ، 10 درصد میزان مرگ و میر افزایش خواهد یافت، لذا اگر 10 دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و بعد از آن CPR آغاز شود،

 

 

بیمار شانس ناچیزی برای بقا خواهد داشت. پس یکی از مهمترین نکات، شروع بلافاصله CPR به محض تشخیص ایست قلبی است. متاسفانه تعداد بسیاری از ایست های قلبی در خارج از بیمارستان اتفاق می افتد و در بیشتر موارد قبل از رسیدن نیروهای امدادی، بیمار جان خود را از دست می دهد. پس زمان بسیار حیاتی است.

 

 

دستگاه الکتروشوک هوشمند یا AED (AUTOMATIC EXTERNAL DEFIBRILATOR) است  با دستگاه های الکتروشوک پیشرفته که در اختیار اورژانس ها می باشد متفاوت است. یعنی می توان در حین CPR پایه از دستگاه نوع AED  استفاده کرد. البته این دستگاه باید در بعضی از فضاهای عمومی وجود داشته باشد تا در زمان ضروری از آن استفاده گردد. دو پد چسبی وجود دارد که باید در محل مشخص شده روی قفسه سینه چسبانده شود. بعد از روشن کردن دستگاه دکمه Analysis را فشار می دهیم.

 

 

اگر نیاز به شوک وجود داشته باشد دستگاه به صورت شنیداری و دیداری به ما اطلاع می دهد. فرد احیاگر باید دکمه مخصوص تخلیه انرژی را فشار دهد تا تخلیه انرژی الکتریکی شانس بازگشت فعالیت قلبی بیمار را افزایش دهد و مجدداً فشارهای سینه ای و تنفس را برای 2 دقیقه ادامه دهد.

 

 

همان طور که اشاره شد توجه به فاکتور زمان در احیا مصدوم بسیار ضروری است. یکی از مهمترین نکات حین CPR به حداقل رساندن توقف ها حین احیا است. باید فشارهای سینه ای را ادامه دهیم تا خون رسانی و اکسیژن رسانی به مغز متوقف نشود. نکته مهم دیگر کیفیت و تعداد فشارهای سینه ای است. باید تقریباً هر ثانیه 2 بار قفسه سینه را فشار داد. از نظر عمق هم باید در بزرگسالان 5 تا 6 سانتی متر قفسه سینه را تحت فشار قرار داد. 

 

 

در انتهای جلسه ریاست محترم بیمارستان جناب آقای دکتر مشاری با پرسنل محترم در اتاق عمل گفت و گوی دوستانه ای داشتند.

 

 

کلید واژه
{author_name}
عکس نویسنده :

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب