• تاریخ انتشار : 1404/04/18 - 16:14
  • بازدید : 99
  • تعداد بازدید : 10
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در بیماران با موکوزیت بعد از شیمی درمانی

 

دکتر حمیده رحمانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان آیت الله طالقانی اعلام کرد: تعدادی از بیماران بعد از انجام شیمی درمانی دچار التهاب و زخم دهان یا دستگاه گوارش، تحت عنوان موکوزیت می شوند که به دنبال آن دچار درد و ناراحتی در دهان و گلو (کمتر) می شوند که فرایند تغدیه بیمار را مختل در بسیاری از موارد مختل می کند.

 

توصیه های تغذیه ای در این افراد اهمیت بسیار دارد و هدف از آن این است که فرد بتواند تغذیه ی کافی و مناسبی داشته باشد تا روند بهبودی تسریع شود

 

رعایت بهداشت دهانی و دندان: شستشوی مرتب دهان روزانه با آب نمک یا دهانشویه های فاقد الکل (حداقل 4 تا 6 بار در روز یا در صورت نیاز بیشتر) و استفاده از مسواک نرم.

پرهیز از خشکی دهان با استفاده از مرطوب کننده های دهان یا آدامس

 

پرهیز از مصرف سیگار و الکل

مصرف مایعات به میزان کافی. 10-8 لیوان مایعات بدون کافئین ( آب، آبمیوه های رقیق شده با آب غیر اسیدی مثل سیب، آبگوشت های شفاف) روزانه باید مصرف شود.

 

دمای غذا و نوشیدنی ها بسته به تحمل بیمار خنک یا ولرم باشد و از غذاهای داغ خودداری شود . توصیه می شود غذاها و نوشیدنی ها در دمای اتاق (25-20 سانتی گراد) سرو شود. استفاده از یخ یا قالب های یخ در زمانی که درد دهان وجود دارد در بی حسی دهان موثر است.

 

غذاهای نرم و نیمه مایع استفاده شود: غذاهای پوره شده ( سیب زمینی پوره، سبزیجات بخارپز و پوره شده)، سوپ صاف شده یا آبگوشت بدون قلم و ادویه، فرنی، حریره، ماست، تخم مرغ نیم پز یا عسلی، ژله، موز له شده

 

اجتناب از غذاها و مواد تحریک کننده شامل: آب پرتقال، مرکبات، رب گوجه فرنگی، سس ها، غذاهای زبر و خشک مثل نان تست و چیپس و بیسکوییت، آجیل و نوشابه ها

 

اکثر موارد موکوزیت های ناشی از شیمی درمانی با رعایت نکات فوق بهبود می یابد. در بعضی از موارد شدید تر نیاز به مراجعه به پزشک و استفاده از مکمل های تغذیه ای و درمان های موضعی تحت نظر پزشک می باشد

 

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان
  • کد خبر : 158229
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب