تغذیه مناسب در فصل تابستان با دکتر هدی سادات زاهدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر هدی سادات زاهدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار گروه تغذیه بالینی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان آیت الله طالقانی اعلام کرد: با شروع فصل تابستان، هوای گرم و آفتاب سوزان، بدن ما را بیشتر در معرض کمآبی و گرمازدگی قرار میدهد. به همین دلیل، توجه به تغذیه و انتخاب خوراکیهای مناسب اهمیت زیادی پیدا میکند. در این مطلب، به بررسی نکاتی برای داشتن تغذیهای سالم در تابستان میپردازیم.
۱. آبرسانی، مهمترین نکته
در تابستان به دلیل تعریق بیشتر، بدن آب زیادی از دست میدهد. برای جلوگیری از کمآبی، راهکارهای زیر توصیه می شود:
* مصرف آب کافی: حداقل ۸ لیوان آب در طول روز بنوشید.
* مصرف بیشتر میوهها و سبزیجات آبدار مانند خیار، هندوانه، طالبی، خربزه، کاهو و گوجهفرنگی که منابع عالی آب هستند و به آبرسانی بدن کمک میکنند.
* نوشیدنیهای سالم: شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی و عرقیات گیاهی مثل شربت نعناع یا بیدمشک، هم بدن را خنک میکنند و هم آب از دست رفته را جبران میکنند.
۲. غذاهای سبک و خنک:
شایان ذکر است که غذاهای سنگین و چرب، فرآیند هضم رو سختتر میکنند و باعث افزایش دمای بدن میشوند. بهتر است در تابستان از غذاهای سبکتر مصرف کنیم.
* سالادها: سالادهای تازه با سبزیجات متنوع، منابع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی هستند و به جهت تامین آب کافی نیز مناسب هستند.
* ماست و دوغ: دوغ کمنمک و ماست، خصوصاً ماست و خیار، گزینههای فوقالعادهای برای وعدههای غذایی سبک تابستانی هستند.
* غذاهای دریایی: ماهی و میگو، سرشار از امگا ۳ هستند و چون به نسبت گوشت قرمز سبکترند، گزینه بهتری برای این فصل به حساب می آیند.
۳. میانوعدههای سالم و مغذی
به جای خوراکیهای بستهبندی شده و صنعتی توصیه می شوند. همچنین مصرف میانوعدههای سالم و خانگی بسیار مناسب هستند از جمله:
* میوههای فصلی: توتفرنگی، گیلاس، آلبالو، هلو و زردآلو که علاوه بر اینکه خوشمزه هستند، سرشار از ویتامین و آنتیاکسیدان می باشند.
* آبمیوههای طبیعی و بستنیهای خانگی.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید از تابستان لذت بیشتری ببرید و بدنی سالم و پرانرژی داشته باشید.
نظر